Uitgebreide Algemene Informatie

Ligging en bereikbaarheid
Het boerderijtje ligt geheel vrij aan het einde van het Tweede Stichtingspad. Ongeveer 10 km ten oosten van Heerenveen in gemengd gebied met weilanden en kleine bossen die overgebleven zijn na de afgravingen  t.b.v. de turf aan het einde van de vorige en begin van deze eeuw. Dit gebied wordt de WOUDEN genoemd. Zie de website van de stichting Helpt Elkaar, voor de achtergrond en geschiedenis van de Stichtingspaden.

IMG_0562
Oprijpad

Met de auto kan men het beste de snelweg naar Groningen volgen tot voorbij Heerenveen. Afslag Gorredijk. Ongeveer 2.5 km voorbij Gorredijk rechtsaf slaan (âlde Singel). Het zandpad aan de linkerkant (ligt wat verborgen na 1.5 km) is het 2de Stichtingspad. No 3 is aan het einde van het pad. Rijdt U langzaam svp. Vanwege de huisdieren en de goede vrede met de buurman.

Met de fiets vanaf Station Heerenveen rijdt men door de Knijpe (de Knipe) naar het gehucht Bontebok.  Na Bontebok blijft men langs de Schoterlandse Compagnonsvaart rijden.Waar deze vaart een haakse bocht naar rechts maakt gaat men rechtdoor (de âlde Singel). Het eerste pad rechts is het Tweede Stichtingspad.

Indeling
Het boerderijtje bestaat uit een voorhuis van ong. 20 m2 met een open keuken. Vanuit het voorhuis betreedt men de deel van 64 m2. De deel  bevat een dubbelbed (1.4 * 2.0).

WhatsApp Image 2019-11-24 at 13.25.09(1)
dubbel bed deel

Vanuit de deel kan men direkt in de tuin komen (3250 m2).  In de deel is een ‘entresol’ waarop nog drie enkelbedden(0.8 * 1.9) staan (waarvan een onderschuifbed). Boven het voorhuis is een dakkamer ingericht als slaapkamer. Er staat een dubbelbed (ledikant van 1.20* 1.90). Voor de beddenindeling ook in verband met privacy zie de betreffende pagina op de website (Beddenindeling). Voor de zij-ingang bevindt zich een klein schuurtje. Dergelijke schuurtjes heten in deze streek ‘stookhutjes’. Er is ook een grote schuur waarin tuinspullen, kippen- en visvoer en ook nog extra slaapruimte, douche en toilet (alleen zomers na toestemming te gebruiken)

Centrale Verwarming
Het gebruik van de CV wordt in het winterseizoen apart in rekening gebracht overeenkomstig het aantal gebruikte kubieke meters gas. Reken op ongeveer 9.50 euro per dag. De thermostaat zit naast de deur van het toilet. De CV ketel bevindt zich in het gangetje naast het voorhuis. De CV ketel levert ook warm water. Als er een warmwaterkraan niet goed is dichtgedraaid dan zal de CV ketel op de warm water stand blijven en zal het huis dus afkoelen. Draai dus altijd de warmwaterkraan goed dicht.

Televisie
Het tv toestel  staat in de deel en is verbonden met glasvezel van XS4ALL (KPN zenders). Aanzetten geschiedt mbv de afstandbediening.   Er ligt een gebruiksaanwijzing bij de TV.

WiFi
Er is een XS4ALLglasvezel wifi verbinding. Het is het enige sterke netwerk in de omgeving. Het paswoord staat op het modem dat boven het blauwe bureau in de deel hangt.

Het stookhutje en de grote schuur
Het ‘stookhutje’ bevat in de zomer tuinmeubilair. In de grote schuur bevindt zich het (tuin) gereedschap, de barbeque en de fietsen. De barbeque en de fietsen kunnen gebruikt worden. U wordt vriendelijk verzocht om het gereedschap niet te gebruiken (met name geldt dit voor de electrische apparaten).  Achter in de schuur bevindt zich een extra logeerruimte  met een dubbelbed. Er is ook en een WC en een douche met ongeveer 5 minuten warm water gevoed door een kleine boiler waarvan u de temperatuur zelf hoog moet stellen bij aankomst. Deze extra ruimte kan alleen in overleg gebruikt worden.

IMG_1996 (1)
De houtopslag naast schuur

De tuin
In de zomer kunt u eventueel zelf het gras om het huis bijhouden met de elektrische maaimachine. De twee 18V accu’s staan op het oplaadapparaat boven op de plank boven de werktafel. Witte knopje indrukken om ze eruit te schuiven. De moestuin bevat diverse kruiden. Deze kunnen geplukt worden. Aan het einde van het seizoen zijn er bramen, appels en soms peren in de tuin. Het fruit is geschikt om stroop of jam van te maken.

IMG_1924
Moestuin in voorjaar

Elektriciteit
De zekeringkast bevindt zich in de gang naast de keuken (evenals de ijskast, de airfryer en magnetron). NB de belasting is max. 3,2 kWatt.Bij herhaaldelijke overbelasting waardoor de hoofdstop afslaat, dient 0641037297 gebeld te worden.

Medische voorzieningen
Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is de Tjongerschans in Heerenveen (13 km) .  Nachtapotheek is bij het ziekenhuis in Drachten (20 km). In het gastenboek liggen ook contactgegevens van de lokale huisarts.

Fietsen
In de grote schuur hangt 1  goede terreinfiets; soms 2. U kunt beter fietsen huren bij het station van Heerenveen. Er zijn veel natuur fietspaden in de omgeving. Waaronder 1 vanaf het station, via Oranjewoud naar Oudehorne.

De vijver
In de grote tuin is een vijver van 6*8 meter. Deze vijver wordt gevoed met natuurlijk water dat in de zomer op vaste tijden iedere nacht uit de sloot wordt gepompt. De kwaliteit van het water is redelijk. Omdat er geen chloor in de vijver zit is er een aanslag van algen op de randen. Haal het snoer van de pomp niet uit het stopkontakt (bij de sloot) omdat anders de pomptijden veranderen. De vijver is ongeveer 1m30 diep; let dus op loslopende kinderen die niet kunnen zwemmen.
Overigens is de sloot ook te diep om kinderen die niet kunnen zwemmen zonder toezicht bij te laten spelen.

IMG_3767

Vuilnis
Het vuil wordt volgens een vast schema opgehaald. Biologisch afval moet in de groene container. Overig afval in de vuilniszakken in de grijze container (restvuil). Raadpleeg verder het ophaalschema dat in de keuken rechts van het aanrecht hangt. Losse vuilniszakken bij de weg worden niet meegenomen. Gelieve lege flessen zelf na uw verblijf weer mee te nemen of in een glasbak in de buurt te dumpen.

Openbaar vervoer
Treinen van Amsterdam naar Leeuwarden rijden tweemaal per uur. Voor vertrektijden raadplege u de NS website.  Per bus is alleen in het dorp Oudehorne zelf te komen. Vanaf die bushalte is het zeker nog een 20 minuten lopen (wel een aardige wandeling!). Beter is een taxi te nemen op het station Heerenveen.

Vertier etc
Natuurlijk kunt in de vijver zwemmen of met de roeiboot die bij het steigertje ligt een eindje varen. Maar in de omgeving is er ook veel te doen. Paardrijden bij Dekema,  zwembaden in Gorredijk en Jubbega. Dierentuin in Emmen. Kinderdierentuin plus een pretpark bij Appelscha. Of genieten van natuurschoon zoals het Katlijker Schar, Delleburen, Diaconieveen en de bossen bij Lippenhuizen.  Schaatsen: Bij het minste ijs stap je zo uit huis op de sloot voor een klein stukje uit en thuis. Schaatsen op de Tjonger rivier (bij dikker ijs) is heel mooi. Natuurlijk is in het winter-seizoen ook binnen te schaatsen  op de Thialfbaan in Heerenveen. Tennis: In Heerenveen zijn enkele overdekte banen te huur. Voor veel meer informatie over wat de omgeving te bieden heeft zie de links op de website 

Wat is wel en wat is niet aanwezig
In principe is alles aanwezig dat U dagelijks nodig heeft. Met name bestek, afwas- en schoonmaakmiddelen, en toiletpapier. M.b.t. het linnengoed zijn er 5 dekbedden waarvan 2 tweepersoons.  Gelieve handdoeken, lakens, kussenslopen en dekbedovertrekken zelf mee te nemen  De gebruikelijke levensmiddelen (koffie, thee, kruiden etc.) zijn ook aanwezig. Gelieve aan te vullen wanneer de voorraad op is. DE GULDEN REGEL IS OM HET HUISJE ACHTER TE LATEN IN DE TOESTAND WAARIN U HET AANTROF. DUS INDIEN ER IETS KAPOT GAAT VERVANGT U HET.

Tarief
Het tarief is afhankelijk van het seizoen, de periode en het aantal personen.
Op deze website kunt u de kosten precies uitrekenen
Als voorbeeld (basistarief 2022): ~ euro. 490,- per week maar tijdens schoolvakanties komt daar een percentage bij (zie toeslagspercentages bij hoogseizoen).

Contact
U kunt contact met ons opnemen bij voorkeur per mail of per telefoon zie het contact-formulier.