Algemene Informatie

Ligging en bereikbaarheid
Het boerderijtje ligt geheel vrij aan het einde van het Tweede Stichtingspad. Ongeveer 10 km ten oosten van Heerenveen in gemengd gebied met weilanden en kleine bossen die overgebleven zijn na de afgravingen  t.b.v. de turf aan het einde van de vorige en begin van deze eeuw. Dit gebied wordt de WOUDEN genoemd.

IMG_0562
Oprijpad

Met de auto kan men het beste de snelweg naar Groningen volgen tot voorbij Heerenveen. Afslag Gorredijk. Ongeveer 2.5 km voorbij Gorredijk rechtsaf slaan (âlde Singel). Het zandpad aan de linkerkant (ligt wat verborgen na 1.5 km) is het 2de Stichtingspad. No 3 is aan het einde van het pad.

Met de fiets vanaf Station Heerenveen rijdt men door de Knijpe (de Knipe) naar het gehucht Bontebok.  Na Bontebok blijft men langs de Schoterlandse Compagnonsvaart rijden.Waar deze vaart een haakse bocht naar rechts maakt gaat men rechtdoor (de âlde Singel). Het eerste pad rechts is het Tweede Stichtingspad.

Indeling
Het boerderijtje bestaat uit een voorhuis van ong. 20 m2 met een open keuken. Vanuit het voorhuis betreedt men de deel van 64 m2. De deel  bevat een dubbelbed (1.4 * 2.0). Vanuit de deel kan men direkt in de tuin komen (3250 m2).  In de deel is een ‘entresol’ waarop nog drie enkelbedden(0.8 * 1.9) staan (waarvan een onderschuifbed). Boven het voorhuis is een dakkamer ingericht als slaapkamer. Er staat een dubbelbed (ledikant van 1.20* 1.90). Voor de beddenindeling ook in verband met privacy zie de betreffende pagina op onze website.Voor de zij-ingang bevindt zich een klein schuurtje. Dergelijke schuurtjes heten in deze streek ‘stookhutjes’. Er is ook een grote schuur waarin tuinspullen en ook nog extra slaapruimte, douche en toilet (alleen zomers na toestemming te gebruiken)

Centrale Verwarming
Het gebruik van de CV wordt in het winterseizoen apart in rekening gebracht overeenkomstig het aantal gebruikte kubieke meters gas. Reken op ongeveer 7.50 euro per dag. De thermostaat zit naast de deur van het toilet. De CV ketel bevindt zich in het gangetje naast het voorhuis. De CV ketel levert ook warm water. Als er een warmwaterkraan niet goed is dichtgedraaid dan zal de CV ketel op de warm water stand blijven en zal het huis dus afkoelen. Draai dus altijd de warmwaterkraan goed dicht.

Televisie
Het LCD tv toestel heeft Digitenne en staat in de deel. Aanzetten geschiedt mbv de afstandbediening. Digitenne heeft een kleine antenne. Ook het tv-toestel zelf moet aangezet worden m.b.v. de eigen afstandsbediening en de ingang HDMI1 moet gekozen worden. Er ligt een gebruiksaanwijzing bij de TV.

WiFi
Er is een XS4ALL wifi verbinding. Het is het enige sterke netwerk in de omgeving. Het paswoord staat op het modem dat zich op het blauwe bureau in de deel bevindt.

Het stookhutje en de grote schuur
Het ‘stookhutje’ bevat in de zomer tuinmeubilair. In de grote schuur bevindt zich het (tuin) gereedschap, de barbeque en de fietsen. De barbeque en de fietsen kunnen gebruikt worden. U wordt vriendelijk verzocht om het gereedschap niet te gebruiken (met name geldt dit voor de electrische apparaten).  Achter in de schuur bevindt zich een extra logeerruimte  met een dubbelbed. Er is ook en een toilet en een douche met ongeveer 5 minuten warm water gevoed door een kleine boiler waarvan u de temepratuur zelf hoog moet stellen bij aankomst. Deze extra ruimte kan alleen in overleg gebruikt worden.

IMG_1996 (1)
De houtopslag naast schuur

De tuin
In de zomer wordt 1 maal per week het gras gemaaid. Dit geeft wel wat lawaai maar is vaak in een uurtje voorbij. De moestuin bevat diverse kruiden. Deze kunnen naar behoefte gebruikt worden. Aan het einde van het seizoen kunnen bramen, appels en soms peren in de tuin geplukt worden. De fruit is geschikt om stroop of jam van te maken.

IMG_1924
Moestuin in voorjaar

Elektriciteit
De zekeringkast bevindt zich in de gang naast de keuken (evenals de ijskast en magnetron). De stopkontakten zijn i.h.a. niet al te best (zitten wat los). Behandel ze voorzichtig.

Medische voorzieningen
Het dichtstbijzijnde ziekenhuis is de Tjongerschans in Heerenveen (13 km) .  Nachtapotheek is bij het ziekenhuis in Drachten (20 km). In het gastenboek liggen ook contactgegevens van de lokale huisarts.

Fietsen
In de grote schuur staat of hangt 1  goede fiets en er staan een paar fietsen van zeer matige kwaliteit. Bij het damesrijwiel hoort een cijferslot dat svp gebruikt moet worden. Het nummer ervan staat in het gastenboek. U kunt beter fietsen huren bij het station van Heerenveen. Er zijn veel natuur fietspaden in de omgeving. Waaronder 1 vanaf het station, via Oranjewoud naar Oudehorne.

De vijver
In de grote tuin is een vijver van 6*8 meter. Deze vijver wordt gevoed met natuurlijk water dat in de zomer op vaste tijden iedere nacht uit de sloot wordt gepompt. De kwaliteit van het water is redelijk maar het is onverstandig het te drinken. Omdat er geen chloor in de vijver zit is er een aanslag van algen op de plastic bedekking. Haal het snoer van de pomp niet uit het stopkontakt omdat anders de pomptijden veranderen. De vijver is ongeveer 1m60 diep; let dus op loslopende kinderen die niet kunnen zwemmen.
Overigens is de sloot ook te diep om kinderen die niet kunnen zwemmen zonder toezicht bij te laten spelen. NB De vijver wordt in de loop van 2019 aangepast.

IMG_1929
Vijver

Vuilnis
Het vuil wordt volgens een vast schema opgehaald. Biologisch afval moet in de groene container. Overig afval in vuilniszakken in de grijze container (restvuil). Raadpleeg verder het ophaalschema dat in de keuken recht van het aanrecht hangt. Losse vuilniszakken bij de weg worden niet meegenomen. Gelieve lege flessen zelf na uw verblijf weer mee te nemen of in de glasbak in Gorredijk te dumpen.

Openbaar vervoer
Trein van Amsterdam naar Leeuwarden rijden tweemaal per uur. Voor vertrektijden raadplege u de NS website.  Per bus is alleen in het dorp Oudehorne zelf te komen. Vanaf die bushalte is het zeker nog een 20 minuten lopen (wel een aardige wandeling!). Beter is een taxi te nemen op het station Heerenveen.

Vertier etc
Er is veel te doen in de directe omgeving. Paardrijden bij Dekema,  zwembaden in Gorredijk en Jubbega. Dierentuin in Emmen. Kinderdierentuin plus een pretpark bij Appelscha. Of genieten van natuurschoon zoals het Katlijker Schar, Delleburen, Diaconieveen en  de bossen bij Lippenhuizen.  Schaatsen: Bij het minste ijs stap je zo uit huis op de sloot voor een klein stukje uit en thuis. Schaatsen op de Tjonger rivier (bij dikker ijs) is heel mooi. Natuurlijk is in het winter-seizoen ook binnen te schaatsen  op de Thialfbaan in Heerenveen. Tennis: In Heerenveen zijn enkele overdekte banen te huur. Voor veel meer informatie over wat de omgeving te bieden heeft zie de links op de website 

Wat is wel en wat is niet aanwezig
In principe is alles aanwezig dat U dagelijks nodig heeft. Met name bestek, afwas- en schoonmaakmiddelen, en toiletpapier. M.b.t. het linnengoed zijn er 5 dekbedden waarvan 2 tweepersoons. Er zijn ook nog een aantal losse dekens in de dekenkist in de bovenkamer. Gelieve handdoeken, lakens, kussenslopen en dekbedovertrekken zelf mee te nemen  De gebruikelijke levensmiddelen (koffie, thee, kruiden etc.) zijn ook aanwezig. Gelieve aan te vullen wanneer de voorraad op is. DE GULDEN REGEL IS OM HET HUISJE ACHTER TE LATEN IN DE TOESTAND WAARIN U HET AANTROF. DUS INDIEN ER IETS KAPOT GAAT VERVANGT U HET.

Tarief
Het tarief is afhankelijk van het seizoen, de periode en het aantal personen.
Op de website kunt u de kosten precies uitrekenen
Als voorbeeld (basistarief 2019): ~ euro. 400,- per week maar indien u in de kerstperiode gaat komt daar 25% bij. En 7.50 euro per dag extra energiekosten. Maar komt u als Groene lezer met slechts 2 personen dan gaat daar weer 15% af.

Contact
U kunt contact met ons opnemen bij voorkeur per mail of per telefoon zie het contact-formulier.